Hívás most!

Készülj az Extra Köröm magazinnal a Karácsonyi dömpingre!

Vendégmegtartó tippek a körmös szalonban – nem csak karácsonyra

Hetekkel előre telített a naptárad és ki sem látszol a karácsonyi vendég dömpingből? A sok vendég minőségi kiszolgálása mellett azonban azt is tartsd szem előtt, hogy minél több állandó kliensed legyen. A rendszeres bevétel ugyanis gazdaságilag tervezhető és kiszámítható jövőt jelent, míg a jövő – menő vendégek általi bevétel hullámzó, rapszodikus, kiszámíthatatlan. Az üzletvitellel kapcsolatos terveidet pedig csakis kiszámítható bevételre alapozhatod.

 

Hogyan tehetsz szert minél több állandó vendégre?

 

A feladat komplex, több összetevőből áll, de mégis jól megvalósítható.

 

1. Karácsony előtt mindenki kicsit többet költ, mint az év bármely más szakában. Talán a hölgyek ilyenkor könnyebben elcsábulnak egy műkörmözésre is. Szerettesd meg velük ezt a szolgáltatást! Ne egyszerű műkörmös kisiparos légy, hanem valódi szolgáltató! Alkalmazz kényeztető, luxus krémeket, jó minőségű anyagokat és kéz parfümöt, vagy olajos lakkszárító sprayt. Függetlenül attól, hogy esetleg nem körömlakk van a vendég kezén hanem műköröm, az illat a lényeg.
Pszichológiai tesztek kimutatták, hogy egy nő szívesen tér vissza oda, ahol jól bántak vele. (Talán nem is nagy csoda ez.) Ha a vendég kedvére való volt az, amit kapott, szívesen áldoz rá rendszeresen pénzt – ami pedig végül a te pénzed lesz.

 

2. Tudd, mikor kell hallgatni! Ha az új vendéget viszont akarod látni néhány hét múlva is, ne legyél rest mindent megtenni ennek érdekében! Légy kedves, előzékeny és udvarias! Beszélgess, de tudj hallgatni is. Vannak kényes témák, mint pl. a magánélet, a vallás és az állatokhoz kötődő viszony. Egy vendég sem szereti hallani azt a szolgáltatójától, hogy miért nem kedveli éppen a kutyákat, a macskákat vagy a hörcsögöket, miközben esetleg őt otthon várja a házi kedvence. Ha érzed, hogy nem vagy egy véleményen a vendégeddel, inkább hallgass. Ne pletykálkodj, és ne akard verbálisan túlszárnyalni a vendéged semmilyen tekintetben! Ne segíts haragudni senkinek – ezzel sok későbbi bajtól kíméled meg magad.

 

3. Adj többet, mint az átlag! A karácsonyi dömping során se feledkezz meg az akciókról! Szerezz be pl. Swarovski köveket, amiket (bizonyos ésszerű határokon belül) ingyen adsz a vendégeidnek. Adj valamit, amit eddig még nem tettél. Díszíts egy körmöt grátisz, vagy adj kedvezményre jogosító kupont a következő körmözésre – máris inspirálod a vendéget a legközelebbi időpont kérésére. Akciózd le a paraffinos kézápolást vagy adj két perces frissítő kézmasszázst ingyenesen. Mindezt tudasd a vendéggel már érkezéskor!

 

4. Teremts magad körül kellemes atmoszférát! A karácsonyi hangulat kezdődjön akár már novemberben! Dekorálj, tedd fel a színes izzókat és gyújts illat gyertyát – ami egyébként is jót tesz a műkörmös szalonok tipikus anyagszagú levegőjének. Szellőztess gyakran, így még jobban érvényesül majd a fűszeres gyertya illata.
Egy szalonba belépéskor az első benyomás gyakorta meghatározó élmény, legyen az akár negatív, akár kellemes érzés. Ez az, ami fogadja a vendégeidet. Tisztaság, jó levegő, kellemes, ünnepi atmoszféra. Innen már csak egy karnyújtásnyira van az, hogy az új vendég máris következő időpontot kérjen.

 

5. Karácsony – ajándék… A legtöbb körmös minden vendégének ad valami apró ajándékot a karácsonyi időszakban. Ez lehet egy saját válogatású írott karácsonyi dalos CD, egy karácsonyi film, néhány cukorka, mézeskalács, apró gyertya, vagy csokoládé. Akinek nagyobb vállalkozása van, az öngyújtót, tollat, egyebeket logóztat fel, s azokat adja ajándékba. A legkivételezettebbek kaphatnak luxus minőségű kézápolókat, naptárat vagy édességet, esetleg bort. Egy a lényeg: a gesztus. Ez minden vendéget helyben tart. A megtartásuk pedig már csak rajtad és a szakmai felkészültségeden múlik.

Szöveg: Berki Erika